Jeanine (26) en Mo (30) wonen sinds twee jaar samen en hadden tot voor kort nog nooit een coffeeshop van binnen gezien. Mo heeft twee missies in Afghanistan achter de rug en kampt met PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom) en slapeloosheid. Dankzij een lotgenoot ontdekte hij cannabis en kwam hij er achter dat in de VS en Israël honderdduizenden veteranen verlichting vinden door de plant. Jeanine steunt Mo volledig. Ze zijn allebei nogal perfectionistisch en dat geldt ook voor de manier waarop ze binnen planten telen.

Veilig Thuis KwekenJeanine en Mo gebruiken twee kweektenten; in de ene staat een grote moederplant, in de andere staan drie planten in de groei- of bloeifase. Mo verkrijgt van zijn 3 bloeiende planten voldoende cannabis. Hij heeft een niet bijzonder hoge cannabisbehoefte en heeft daarom ook niet meer planten nodig. Van de moederplant maakt hij zelf stekken. Zo is Mo doorlopend verzekerd van zijn eigen medicijn. Hij kweekt één soort, een Indica-dominante kruising, die voor hem het beste werkt om goed en zonder dromen te kunnen slapen en overdag rust in zijn hoofd te krijgen.

Beide tenten zijn voorzien van een LED lamp, een afzuiger met koolstoffilter en een zwenkventilator. Uiteraard zijn alle elektrische apparaten CE-gekeurd, voorzien van geaarde stekkers en aangesloten op geaarde stopcontacten. De timers zijn mechanisch geveerd en voorzien van een zekering. Op aandringen van Jeanine staat er een poederblusser tussen de twee tentjes in, ook al heeft Mo haar uitgelegd dat een LED lamp, geen brandgevaar oplevert, omdat de lamp nauwelijks heet wordt, zoals een HPS lamp.

Omdat ze altijd dezelfde soort kweken, kennen Jeanine en Mo de plant door en door. Ze hebben goed leren kijken naar de planten, zodat ze voedingstekorten kunnen herkennen en de voeding daarop aanpassen. Ze weten ook na hoeveel dagen bloei de planten hun optimale potentie bereiken, al blijft dit per keer steeds een beetje anders. Knippen doen Jeanine en Mo samen, zo secuur mogelijk. Ze halen alle takken los, maar laten de toppen wel aan de individuele takken zitten. Het drogen gebeurt in een oude kledingkast, voorzien van een klein afzuigertje met koolstoffilter en een paar ontluchtingsgaten.

Het viel Mo al meteen na de eerste oogst op, hoe de smaak en geur van de cannabis verbetert na een paar maanden -in het donker- bewaren in glazen potten. Mo heeft een degelijke verdamper of vaporizer; hij heeft nooit tabak gerookt en vindt dit de meest aangename manier om zijn zelf gekweekte cannabis te consumeren.